• fu'a itulau

E mafai moni lava ona e pa'u le mamafa i luga o se ta'avale?

Afai o lo'o e taumafai e fa'aitiitia lou mamafa, masalo ua tele mea ua e fa'alogo ai e uiga i aogā o le fa'amalositinoo se ta'avale.Ae ui i lea, o le fesili o loʻo tumau pea - e mafai moni lava ona paʻu lou mamafa i luga o se taʻavale?O le tali puupuu o le ioe.Ae seʻi o tatou suʻesuʻeina pe faʻapefea ma pe aisea e aoga ai.

Muamua, e taua le malamalama o le leiloa o le mamafa e uiga i le fatuina o se calorie deficit - mu le tele o kalori nai lo le mea e te faʻaaluina.E leai se isi masini fa'amalositino e sili atu ona fetaui e fesoasoani ia te oe e faia se pa'u kalori nai lo le ta'avale.O se tasi lea o masini cardio e sili ona lauiloa i le faleta'alo, e mafai ai ona e susunuina kalori a'o e faamalositino.

O taʻaloga taʻavale e iloa e tuʻuina atu ai i tagata iʻuga ofoofogia i se taimi puupuu.O le tu'ufa'atasia o se ta'avale i totonu o lau polokalame o le pa'u o le mamafa o se auala sili lea e fa'amumu ai le tele o kalori ma fa'aola ai lou metabolism i le mea e fa'aogaina.

O se tasi o mea sili e uiga i taʻaloga taʻavale e faʻaogaina, ma e mafai ona e fetuunai le faʻasolo ma le saoasaoa e fetaui ma au taʻaloga masani.Pe o e mulimuli i se savaliga faigofie poʻo se toleniga vavalo maualuga, o avanoa e le gata i se taʻavale.O le tamoʻe, tamoʻe, savali, ma le aʻe i luga o mauga o nisi ia o faʻamalositino faigofie e mafai ona e faia i luga o se masini.

A oʻo mai i le susunuina o kalori, o le tamoʻe e mautinoa lava o se tasi o auala sili ona aoga e mu vave ai kalori.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tamoʻe mo le itula i le 6 mph (se saoasaoa faʻavave), e te susunuina pe tusa ma le 600 kaloli.O suʻesuʻega e faʻaalia ai e mafai e se tagata ona susunuina 500-700 kalori i le itula i luga o le taʻavale.

O le isi itu lelei o le ta'avale ta'avale o le fa'agasolo pea o le masini e mafai ai ona e susunuina le tele o kalori e aunoa ma le fa'avaivai i le fa'alavelave fa'aletino ma le fa'amamafa e mafai e isi ta'aloga ma gaioiga i fafo ona tu'u i lou tino.E ala i le faʻaitiitia o le lamatiaga o manuʻa ma sprains, o le taʻavale o se faʻaoga saogalemu ma aoga.

Ae ui i lea, o taʻaloga taʻavale e mafai ona faʻafefe ma monotonous, o le ki o le faʻafiafiaina o lau taʻaloga ma tulei oe lava.O le fa'aogaina o le ta'avale ta'avale e mafai ai ona e fa'afefiloi lau toleniga, o lea taumafai e fa'aofi i totonu o a'oa'oga vaeluaga, a'e a'ega, ma fa'atutu i au masani e fa'afiafia atili ai le poto masani.

Ioe, o le faamalositino na o oe e le lava e fesoasoani ia te oe e faaitiitia lou mamafa;e iai foi se sao o taumafa.A o'o i le pa'u o le mamafa, o se taumafa paleni e aofia ai mea'ai atoa ma le tele o polotini pa'u e mana'omia.

Mo fa'amanuiaga aupito maualuga, matou te fautuaina ia le itiiti ifo ma le 30 minute le fa'agaioia aerobic i luga o le masini i aso ta'itasi.I le faia o lenei mea, e mafai ona e vaʻaia iʻuga i ni nai vaiaso, mai le faʻaitiitia o le mamafa i le fausiaina o maso.

I le faaiuga, pe a faʻatasi ma se taumafataga maloloina, o le taʻavale e mafai ona avea ma meafaigaluega aoga mo le paʻu o le mamafa.Faatasi ai ma lona gafatia, tulaga saogalemu ma le taugofie, ua leva ona tatau ona i ai i faletaalo ma fale i le salafa o le lalolagi, e faʻamaonia ai e le gata mo tagata tamoʻe, ae o soʻo se tasi o loʻo taumafai e tumau i le tino.


Taimi meli: Iuni-13-2023